Kibernetska varnost

Razširjeno odkrivanje in odziv

Razširjene rešitve za odkrivanje in odziv samodejno zbirajo in povezujejo podatke iz več varnostnih rešitev, s čimer izboljšajo odkrivanje groženj in omogočijo odziv na incidente.

XDR (Extended detection and response) je nov pristop k odkrivanju in odzivanju na informacijske grožnje, ki zagotavlja zaščito organizacijske infrastrukture in podatkov pred poškodbami in zlorabami. XDR je zasnovan tako, da zagotavlja preglednost in upravljanje groženj znotraj ene same rešitve, kar močno poenostavlja varnostno arhitekturo organizacije. Cilj XDR je povečati natančnost zaznavanja, hkrati pa izboljšati sanacijo in učinkovitost kibernetske varnosti.

Koristi:

Protivirusna zaščita nove generacije: XDR blokira napade brez datotek ter najnovejšo zlonamerno, izsiljevalsko in programsko kodo, ki izkorišča ranljivosti.
Zaščita končne točke: Nadzor naprave, požarni zid in šifriranje diska.
Zaznavanje in odziv: Natančno določanje ranljivosti, ugotavljanje vzroka težave in definicija odziva na incident.
Upravljanje lova na grožnje: Odkrivanje kompleksnih in naprednih informacijskih groženj.
Obveščanje o kibernetskih grožnjah: Zbiranje podatkov svetovne skupnosti raziskovalcev in organizacij za izboljšanje vidljivosti in obogatitev preiskovanja s poglobljeno kontekstualizacijo.

Napredna zaščita pred kibernetskimi grožnjami

Danes so kibernetski napadi tako napredni, da potrebujemo pomoč umetne inteligence, ki bo zaščitila informacijsko okolje in s tem zagotovila nemoteno poslovanje in ohranila finančno stabilnost podjetja.

Vsako informacijsko okolje je potrebno zaščititi. Pri tem ni več dovolj, da se nanašamo na človeški faktor, njegovo znanje in izkušnje. Zelo lahko se zgodi, da pride do (pre)poznega reagiranja in do pojava različnih napak. Napredni kibernetski napadi terjajo napredno zaščito, ki jo je moč zagotoviti le s pomočjo umetne inteligence. Napredna zaščita (Advanced Threat Protection: ATP) ponuja neskončno polje vidljivosti in zaščite za informacijsko okolje, saj ta ni odvisna od nobenega drugega faktorja kot zgolj od matematike, ki v realnem času reagira na vzorce, ki niso običajni za splošno varnost omrežja in posamezno okolje, v katerem se umetna inteligenca vseskozi uči. Sistem temelji na spremljanju in odzivanju na vzorce, ki so značilni za znane in neznane kibernetske grožnje, vdore, napade, črve, odtekanje podatkov, skeniranje sistema, nenavadno obnašanje in povezovanje končnih naprav, omrežnih komponent, uporabnikov ter njihovih elektronskih sporočil. Sistem vključuje vidljivost in zaščito za računalniška IT in industrijska OT omrežja, končne naprave, sisteme v oblaku, SaaS storitve (Software as a service) ter e-pošto.

Koristi:

100 % vidljivost z zaščito IT, OT, oblačnih, SaaS in e-poštnih sistemov.
Sistem zaznavanja s samoučenjem.
Stalno učenje in prilagajanje.
Avtomatizirana analiza in ustvarjanje poročil o kibernetskih grožnjah.
Hitra namestitev brez ročnega konfiguriranja.
Neinvazivna implementacija (span vmesniki in SaaS senzorji).
Hiter in učinkovit odziv na kibernetske grožnje in napade.
X